Slik gjør du.
1 pose Ritas hverdagsbrød
300 g lyst glutenfritt mel.
1 pakke tørrgjær
630 g kaldt vann
90g rapsolje
ca 4g ts salt
1 ss honning (20g)
Slik kan du gjøre.
Du kan bake disse polarbrødene på forskjellige måter 🙂
I denne fremgangsmåten bruker jeg brødposer
(Video her). Kanskje lurt å bruke dobbelt pose, da det noen ganger kan gå hull.
Du kan også bake på den tradisjonelle måten.
Ha alle tørre ingredienser pluss honningen i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
Mål opp vann og hell vannet over det tørre. Start kjøkkenmaskinen forsiktig slik at du unngår for mye søl 🙂
La kjøkkenmaskinen elte badingen i 5 til 10 minutter.
Fordel deigen ut med 2 ss. bruk litt lunket vann på så blir de lettere å forme. Størrelsen bestemmer du selv. Jeg fikk 14 stk med litt forskjellig størrelse 🙂
Sett polarbrødene til heving til du ser at de er hevet.
Stek på 200 grader i ca 7 minutter. Følg med.
OBS: du kan variere med forskjellig typer væsker, surmelk, soyamelk, mandelmelk og sikker tilføre litt gulrøtter, hakkede nøtter ol.