Tips og råd

Slik blander du melblandingen:

1 dl melblanding

¾ – 1 dl vann / væske

1 ts smør eller olje og salt etter smak

Bland alle ingrediensene sammen. Rør godt. La røra svelle i 5 min. Ca 2 ss røre er nok til en skive. Stek ca 3 min. Fra middels til sterk varme.

Når røren har stått en stund må man som regel spe med litt vann / veske. Prøv deg fram, konsistensen skal være litt tykk.

Disse produktene anbefales:

Rapskokos og vita hjertego`er fint å bruke i røra.

Slik rengjør du Brødskivajernet:

Brødskivajernet er belagt med nonstick belegg, og mennene må derfor være forsiktig med bruk av skarpe gjenstander.

Spray innsiden av jernet med lunket vann. La det stå å virke og stund.
Tørk av med en myk fuktig klut. Bruk evt en myk børste og kanskje litt mer vann til behov. Til slutt, tørk av med en myk klut.

Hennes har vi samlet inn gode linker vi tror du vil ha glede av din glutenfrie hver dag.


http://www.ncf.no
En interesseorganisasjon for deg som har diagnostisert cøliaki, dermatitis herpetiformis eller av andre grunner må holde et glutenfritt kosthold.

http://www.jonassco.no
Nettbutikk med mange år erfaring om allergikost.

https://www.facebook.com/coliakikokken Hjemmekokk som kan prøve seg selv og andre på et liv med cøliaki er mulig å få til masse og sunn mat 🙂 https://www.kostholdsplanleggeren.no Et kostholdsverktøy fra helsedirektoratet og mattilsynet . http://www.matvareguiden.no Viser næringsinformasjon om flere tusen matvarer, drikkevarer og råvarer i salg i Norge. Det finner BMR og BMI kalkulator samt E-nummer oversikt. http://www.allergikokken.no  

http://www.naaf.no Astma og allergiforbundet.

http://www.ncf.no/Glutenfri-mat/Bakeskolen
Glutenfrie bakekurs.

http://www.bramat.no
Oppskrifter og inspirasjon.

http://www.allergikost.no

http://www.allergimat.com

http://coliakikokken.no

Flott app til alle med matvareallergier:

http://www.naaf.no/no/aktuelt/Nyhetsarkiv

Handlekurv