
Dette trenger du:
500 g Brødskivas glutenfri melblanding
25 g glutenfri havregryn
25 g solsikkekjerner
25 g gresskarkjerner
25 g linfrø
1 ts brødkrydder (kan sløyfes)
0 til 1 ts salt
50 g tørrgjær
2 ss honning
1 egg
2 ss fiberhusk
2 ss olivenolje
3 dl melk (surmelk går fint )
3 dl vann
Slik gjør du:
Vei opp gryn, kjerner og frø. Temperer vann og melk til 40 grader. Rør i gjæren. Rør så i fiberhusk i væske, og la stå ca 10 min. Tilsett egg og honning og bland inn det tørre. Kjøres i kjøkkenmaskin i ca 10 min. Smør en stor brødform, bruk bakepapir i bunnen. Fordel deigen godt i formen. Strø litt glutenfritt Brødskivamel og sesamfrø på toppen. Kutt noen fine spor på skrå.
Heves på et lunt sted i ca 45 min. Stekes på ca 210 grader i ca 35 min. Med steketermometer er brødet ferdig på 97 grader.
Avkjøles, kuttes i skiver og fryses.