Oppskrift .
1 pose Ritas hverdagsbrød.
8 g tørrgjær eller 25 g fersk.
480 g vann varmes til 37 grader.
15 g olje .
1-2 g salt.
En klype sukker eller ts honning.
Slik gjør du
Finn fram en solid brødpose, dander posen i en egnet bolle. Ha de tørre ingrediensene i posen og bland godt.
Mål opp olje og vann som foreslått i oppskriften. Sett posen med de tørre ingrediensene tilbake i bollen og tilsett vann og olje.
Ta posen i handen, husk å hold den slik at den blir tett. Begynne å arbeid med posen slik at ingrediensene blir godt blandet.
Sett posen i bollen og rydd etter bakingen.
Når det har godt ca 5 til 10 minutter kan du jobbe litt mer med deigen.
Når du føler at deigen er godt blandet, klipper du et relativt stort hull i et av hjørnene, ha så deigen i en godt smurt brødform med bakepapir i bunnen. Slett deigen pent ut. Om du ønsker litt pynt kan du strø litt frø på.
Etterhev deigen til ønsket størrelse.
Stek ved ca 200 grader i ca 30 min. Eller 97 grader.
Bak med hjelp av en brødpose. Ritas hverdagsbrød.